Избелване на зъби – методи

Какво знаем и какво не за избелването на зъбите? Всеки от нас се е възхищавал на усмивките на холивудските актьори – добре подредените и искрящо бели зъби винаги са на мода! Хубавото е, че чрез различни съвременни средства можем да коригираме всички несъвършенства в устата си, включително и да се сдобием със зъби, бели като бисери.

Кога трябва да прибегнем до избелване на зъбите?

Дори и да сме от щастливците, които имат бели зъби по рождение, тютюнопушенето, различни напитки като кафето, чаят, колата, червеното вино, както и употребата на някои медикаменти с времето наслагват оцветявания върху зъбите. Ако поискате да се отървете от нежеланата пигментация, трябва да поговорите със стоматолога си, който вероятно ще ви предложи избелване. Е, има и такива зъболекари, които предпочитат да не извършват процедурата, защото я смятат за вредна за зъбния емайл. Обикновено това са представители на по-старата школа, които не са добре запознати със съвременните безопасни методи и съответно не ги прилагат. Тогава просто се обърнете към друг зъболекар и ще се сдобиете с мечтаната усмивка.

Друг вариант е да прибегнете до система за избелване в домашни условия чрез средства, които действат на същия принцип, който се използва в кабинета на стоматолога ви.

Какво представлява процедурата по избелване на зъбите?

Всичко зависи от това дали ще използвате професионални услуги, или ще се погрижите за зъбите си сами у дома. Реално и в двата случая се използват средства, съдържащи водороден пероксид, който при полагане върху зъбите се разпада на вода и кислородни радикали, а те, от своя страна, извличат нежеланите пигменти, възвръщайки естествената белота на зъбите. Разбира се, върху ефекта от процедурата оказват влияние степента на оцветяване, концентрацията на активни съставки и други фактори. На крайния резултат ще се радвате около 2 години, като междувременно може да се наложи на около 6 месеца да правите освежителни процедури. Ако изберете посещение при зъболекаря, ще се трябва да си отделите поне час и половина. Лекарят ще прегледа зъбите ви за зъбен камък и ако открие такъв, първо ще го почисти, тъй като той ще попречи на проникването на избелващите съставки в зъбите. След това ще ви бъде поставена специална изолираща шина, за да не попадне гел върху лигавиците на устата. Едва тогава ще бъде нанесено избелващото вещество, което може да се активира със или без изкуствена светлина. Тъй като концентрацията на избелващия агент е доста висока, вероятно всичко ще приключи още с първата процедура. Може да се наложат още посещения и повтаряне на избелването, ако пигментациите са по-силни. Факт е, че оцветените в жълто зъби се избелват по-лесно от посивелите.

Домашното избелване се осъществява посредством шини, изработени от зъболекаря ви по ваша мярка, които се пълнят с избелващ гел и се поставят нощем, за да действат, докато спите. Крайният ефект се постига за около две седмици.

Добре е да знаете, че на пазара вече се предлагат и избелващи системи, които не изискват посещение в зъболекарския кабинет. Това са избелващите лентички Crest, които са изработени от полиетилен, и поставени върху зъбите, са напълно незабележими. Това означава, че можете да ги носите и през деня. Активните им съставки са идентични с използваните от стоматолозите. По този иновативен начин можете да постигнете перфектни резултати лесно и евтино, по удобен и безопасен за вас начин.

1 Comments to “Избелване на зъби – методи”

  1. johny says:

    мн съм доволен от тези ленти. Зъбите ми станаха с 5 тона по-бели, въпреки че пия кафе всеки ден. Искам да попитам, ако използвам по едно пакетче например през 10-15 дена ще има ли някакъв резултат, да се удължи ефекта например?

Напиши коментар:

Коментар