Как да запазим блестящата усмивка по-дълго?

След като вече сте избелили зъбите си, добре е да знаете, че снежно-белият ефект не е вечен и изисква редовни грижи от ваша страна. Независимо дали са избелени в кабинет или в домашни условия, зъбите могат да се оцветят отново в случай, че не се спазват елементарните правила на оралната хигиена. Ето и няколко съвета как бялата и блестяща усмивка би могла да се запази с години:

  1. Напитки като кафе, чай, червено вино и силно оцветените храни, например череши, боровинки, какао и т.н., съдържат естествени багрилни вещества(танини, теини и др.), които много бързо се наслояват върху зъбите. Ако не желаете да се откажете от тези изкушения е желателно да пиете вода или дъвчите дъвка без захар веднага след консумацията им. Препоръчително е кафето да бъде разреждано с прясно мляко.
  2. Откажете цигарите. Тютюнопушенето е една от водещите причини за пожълтване на зъбите. Оцветяването им е резултат от горенето на катрана в тютюна и проникването на тютюневи сокове и пигменти в зъбите и венците.
  3. Мийте зъбите си два пъти дневно (сутрин и вечер) като четкате всички зъби в продължение на поне 2 мин. Пастите за зъби Crest гарантират почистване в дълбочина, премахване на натрупаната плака, защита от обрзуване на кариеси и микрополиране на зъбите.
  4. Използвайте конци за зъби. Почиствайте с конец междузъбните пространства и подвенечните джобчета, тъй като четката за зъби не би могла да достигне до тях.
  5.  Почиствайте натрупания зъбен камък веднъж годишно в зъболекарски кабинет.
  6. Посещавайте поне 2 пъти годишно вашия стоматолог за профилактични прегледи.

Няма коментари все още! Бъди пръв!

Напиши коментар:

Коментар