ИНФОРМАЦИОНЕН БЛОК

Безопасни ли са лентите за избелване на зъби Crest 3D White?

– Продуктите за избелване на зъби Crest са одобрени от ADA (Американската стоматологична асоциация). След редица клинични изследвания избелващите лентички Crest са квалифицирани като напълно безопасен и ефективен метод за избелване на зъби в домашни условия.

Как действат избелващите ленти Crest?

– Crest Whitestrips са тънки полиетиленови лентички покрити с прозрачен, избелващ гел. Те прилягат плътно към формата на зъбите и при правилна употреба разтварят и успешно премахват дългогодишни петна и наслоявания

Уврежда ли се и изтънява ли емайлът след избелването?

– Категорично не. Избелващият гел не уврежда или изтънява емайла на зъбите.

Кой произвежда марката Crest?

– Tърговската марка Crest, включваща продукти за дентална грижа като избелващи ленти, пасти за зъби, вода за уста и четки е собственост на американския козметичен гигант Procter&Gamble.

Колко време трае ефектът от избелващите ленти?

– Въпреки че всеки случай е строго индивидуален, запазването на постигнатите резултати може да варира между 6 и 24 месеца. Влияние върху трайността оказва честата употреба на кафе, чай, тютюнопушенето както и консумацията на други силно-багрилни храни и напитки като боровинки, червено вино, газирани напитки.

Достатъчно ли е да се използват по-малко на брой ленти от стандартното количество в опаковка?

– При някои модели като Crest 3D Professional Effects и Crest 3D Glamorous White дори употреба на по-малко на брой избелващи ленти постига задоволителни резултати.

Обикновено видим ефект започва да се забелязва след 3 дни на употреба.

Каква е разликата между различните модели ленти за зъби?

– Основната разлика между моделите е количеството избелващ агент, което съдържат.

Докато при моделите Crest 3D Professional Effects и Crest 3D Supreme FlexFit то е на максимално ниво, очакваният избелващ ефект от тях е максимален.

Моделите Crest3D Glamorous White, Arctic Mint и Charcoal Mint са „среден вариант“, които не са толкова агресивни, но същевременно ефективни.

Моделите за чувствителни зъби като Crest 3D Vivid и Crest 3D Gentle Routine съдържат минимално количество избелващ гел, ефектът от употребата им е по-слабоизразен, но са изключително щадящи за хора с чувствителни зъби и/или проблемни венци.

Как се използват ленти за избелване на зъби Crest?

*Препоръчително и извършване на
профилактичен, стоматологичен преглед преди започването на избелваща терапия у дома.

– Преди поставянето на лентичките, зъбите не трябва да се мият с паста предварително. Можете да изплакнете с вода или изчеткате с четката за зъби, но без да използвате паста.

– Разлепете лентите от защитното фолио и залепете по-дългата на горния, а по-късата на долния ред зъби. Старайте се лентите да не покриват венците, а надстърчащата част прегънете и залепете към задната страна на зъбите.

– След оказаното време премахнете и изхвърлете на подходящо място.

Зъбите могат да се изплакнат с вода или изчеткат с паста.

Колко ленти Crest 3D White мога да използвам максимално?

– Добрата стоматологична практика изисква избелване на зъби да се провежда не повече от 2 пъти годишно. Тоест максималното количество ленти, което следва да се използва в годината е не повече от 2 кутии или максимум 40 пакетчета.

Задължително ли е лентите да се използват ежедневно при провеждането на избелващ курс?

– Не е задължително да използвате лентите всеки ден. Дори пропускания и интервали от един, два или три дни няма да окажат негативен ефект върху крайния резултат.

Може ли да се пушат цигари по време на употреба?

– Тютюнопушенето е категорично забранено докато лентите са върху зъбите. Нещо повече, то не е препоръчително да се прави дори по време на целия курс.

Може ли да се пие вода докато лентите са върху зъбите?

– Да, пиенето на вода не е проблем дори, когато използвате избелващите ленти. Това не важи за други напитки като кафе, чай и други течности съдържащи изкуствени оцветители.

Може ли да се използва една и съща лентичка повече от веднъж?

– Това няма да навреди, но няма да има никаква полза от повторна употреба на вече използваната лентичката.

Понякога остават бели точки върху зъбите. Какво е това?

– Появата на бели точици или петънца по зъбите веднага след премахването на лентите е нормална. Те ще изчезнат в рамките на минути.

Действат ли избелващите ленти на импланти, пломби, коронки, фасети и други?

– Не, за съжаление всякаква дентална работа по вашите зъби няма да се повлияе от избелването. Положителен ефект има само върху витални/живи/ зъби.

Могат ли лентичките да се използват по време на сън?

– Не, в никакъв случай не заспивайте с лентите върху зъбите, защото това може да доведе до разлепяне и неволно задавяне. Също така рискувате поява на свръхчувствителност ако държите лентите повече от няколко часа.

Мога ли да използвам избелваща паста заедно с лентите?

– Да, паралелна употреба на избелващи ленти и паста е нормална, но е препоръчително да има минимален интервал между продуктите. Тоест ако използвате лентите вечер, то нека пастата да бъде сутрин.

Мога ли да съхранявам лентите в хладилник?

– Продуктите трябва да се съхраняват далеч от източници на топлина и пряка слънчева светлина. Най-удачното място за съхранение е шкаф или чекмедже

Поява на силна чувствителност при употреба на избелващи ленти Крест. Нормално ли е?

– Това е най-често срещаният, страничен ефект при избелването на зъби, без значение дали зъбите се избелват с шини, ленти или при стоматолог. Причината е в просмуканите с остатъчни вещества дентинови каналчета, които се изпразват от натрупаните остатъците по време на избелването. Първоначалното навлизане на въздух и слюнка дразни нервните окончания и води до поява на чувствителност. Това е временен ефект, който отшумява в рамките на до няколко часа. При някои хора, които страдат от чувствителни зъби, това може да продължи и по-дълго. За тях подходящи са лентите за чувствителни зъби Crest 3D Gentle Routine или Crest 3D Vivid или комбинация с паста за чувствителни зъби

За всички останали е достатъчно да разредят употребата през ден или два, докато усещането изчезне.

Мога ли да използвам избелващи ленти докато съм бремнна или кърмя?

– Липсват категорични данни и изследвания за въздействието на избелващи продукти за зъби върху плода и кърмачетата. Препоръчваме да се въздържате от употреба или да се консултирате с педиатър.

Мога ли да използвам ленти докато нося шини или брекети?

– Не, трябва да изчакате свалянето на шините преди да предприемете избелваща терапия с ленти. Въпреки това можете да използвате избелваща паста за зъби.

Мога ли да използвам лентички за избелване ако имам проблемни венци?

– Не, употреба на избелващи продукти е неуместна ако имате парадонтоза или гингивит.

Моля, консултирайте се с вашия стоматолог за алтернативни начини на избелване.

Мога ли да използвам Crest Whitestrips при наличие на кариес/и?

– Не, продукът не трябва да се използва при наличие на непролекувани кариес/и.

Мога ли да използвам ако съм малолетен?

-Продуктът е предназначен за употреба от лица над 12г.

Лентички с изтекъл срок. Мога ли все още да ги използвам?

-Дори след срока на годност, лентите могат да бъдат използвани без да окажат страничен ефект. Въпреки това не съветваме употребата на продукти с изтекъл срок на годност.

Опасно ли е ако преглътна избелваща лентичка?

– Не, дори попаднала в стомаха, лентичката ще премине през храносмилателната система без да навреди. Въпреки това се старайте да не преглъщате избелващите ленти. 

Кога да очаквам да бъде доставена поръчката ми?

– Поръчки се доставят в рамките на един работен ден за областните градове в България ако заявката е финализирана до 15:00 часа. За всички останали по-малки населени места срокът на доставка е 2 работни дни.


До адрес или офис на куриерска фирма доставяте?

– Пратката си можете да получите в офис на куриерска фирма Speedy или точен ваш адрес.

Каква е цената на доставка?

– За поръчки на стойност над 60лв. доставката е безплатна. За всички останали тя е 4,20лв. без значение от населеното място.

Какво плащане приемате?

– Можете да заплатите поръчания от вас продукт/и в брой или с карта в момента на получаването му.

Какво е условието за връщане на продукт?

– Всеки закупен продукт може да бъде върнат в срок до 30 дни от датата на получаване ако той е в ненарушен търговски вид.